Виховна година, присвячена пам’яті героям Небесної сотні

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 [0 Votes]

Виховна година, присвячена пам’яті героям Небесної сотні

 

Виховна година,  присвячена пам’яті героям Небесної сотні, що була проведена 16 лютого 2016 року.

Мета: вшанувати пам'ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну  свідомість, розвивати бажання  стати гідними громадянами України.

ХІД ВИХОВНОЇ ГОДИНИ

Вчитель.
Земля моя рідна – це моя Україна!
Щасливі ми, що народилися і живемо на чудовій, багатій землі. Тут жили наші прадіди. Тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини, одвічних добрих традицій. Тут ми робили свої перші кроки, відкривали навколишній світ. Тут нам уперше забриніли звуки рідної мови, завдяки якій ми усвідомили самих себе. Тут ми навчилися відповідати усмішкою на усмішку, співчуттям на чужий біль.
Учні:
Горнусь до тебе, Україно.
Як син до матері горнусь
За тебе, рідна і єдина
 Щодня я Богові молюсь.
 Молюсь за тебе, Україно,
І свої сили віддаю,
 Щоб відродити із руїни
Наш дух і славу бойову.
Очистимо усі джерела,
Дніпро-Славутич оживе,
І заспіваєм: „Ще не вмерла Україна наша і не вмре»
 Спів Гімну України
Вчитель: На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку стали і герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні.
Ми з вами маємо всі підстави пишатися тим, що наша батьківщина мала славні періоди історії, справді легендарних героїв, мужньо пережила найважчі випробування і не скорилася. Ми можемо гордитися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких та далеких сусідів. Майдан та Революція гідності потрясли не тільки Україну, а й увесь світ. Україна продемонструвала Європі і всьому світові, що українці - міцна духом волелюбна нація, яка навчилася поважати себе і яка зуміла відстояти свій демократичний вибір. Майдан став місцем правди і свободи, добра, дружби, братерства й гідності. Сьогодні на сході точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. Саме за це зараз в АТО воюють сини- герої. На полі битви – захисники, воїни. Давайте вшануємо їхню пам’ять та пам’ять всіх загиблих в АТО та героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.
Хвилина мовчання.
Подвиг героїв Небесної Сотні має визначне значення для нашої Батьківщини. Перш за все, вони віддали своє життя за те, щоб кожен наш новий день був сповнений свободи, надії та світла. Сьогодні Україна проходить через найскладніше випробування, війну, війну за незалежність, свободу, територіальну цілісність. Ворог зазіхає на найсокровенніше, нашу рідну землю, нашу націю. Але мужні українські солдати, добровольці, волонтери довели одну істину – «Нас б’ють, ми літаєм!»
Учні:
Не ділімо цю землю,
Не ділімо це небо,
Не ділімо хатини
Й сім'ї не ділімо!
Бо ми - браття, єдині
В українському слові,
В українськім коріння,
В українській любові!
Вчитель: Я закликаю вас сьогодні згадати у своїх молитвах усіх Героїв, яі поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять про невинно убитих згуртує нас живих, дасть нам силу та волю. Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню – частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас. Вони повинні жити в нашій пам’яті .
Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» вчитель запалює свічку і передає її з рук по  колу дітям.
Вчитель: Діти, ви - майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками підносьте її культуру. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю і незалежність України, поважайте наш народ і нашу мелодійну мову.
Ми Єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного - миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою.
Благаю, Господи, поглянь на Україну,
Благослови її на спокій, мир і лад.
І збережи її, квітучу і єдину!
Хай кине зброю і обійме брата брат.
Слава Україні! Героям слава!

Скачати виховну
 

DSC05866.JPGDSC05860.JPGDSC05867.JPGDSC05859.JPGDSC05871.JPGDSC05861.JPGDSC05862.JPG

Albums

  • Створено .
  • Переглядів: 3372

Останні новини: